2010. március 10., szerda

Őrizd meg a békességed!


Ezt a képeslapot SÁNDOR fiamtól kaptam Március 8-ra,nagyon drága és biztató üzenet .
Adjon az UR erőt,hogy naponként tudjátok velem eggyütt szépiteni mások életét,azokét akiket szeretünk, de a Mai Ige arra biztat,hogy még az ellenségünkét is ,munkatársunkét is aki megpróbálja hivőségünket ,megpróbálja elrabolni békességünket...

A felülről való bölcsesség először is… békeszerető…” (Jakab 3:17)
Előfordult már veled, hogy istentisztelet előtt vitába keveredtél, és aztán képmutatónak érezted magad az egész alkalom alatt? Értsd meg ezt: az ellenség tudja, hogy Isten Igéje csak „békességben vettethetik el” (Jakab 3:18), éppen ezért mindent meg fog tenni azért, hogy ne kapd meg, és ne nyerj áldást általa. Ezért kell megtenned mindent annak érdekében, hogy meg tudd őrizni a békességedet. A békességben erő van! Ha az ördög nem tud felzaklatni, akkor nincs hatalma feletted. Csak akkor tud az uralma alá hajtani, ha te elveszted az önuralmadat. Az a terve, hogy feldühítsen, hogy elrabolhassa a békességedet, összezavarjon, és rávegyen arra, hogy körbe-körbe futkoss. Ne hagyd!
Jakab azt írja: „A felülről való bölcsesség először is… békeszerető…”. Eugene Peterson kifejtő szentírásfordításában, a The Message-ben [Az Üzenet] ez így hangzik: „Az igazi bölcsesség, Isten bölcsessége, szent élettel kezdődik, és az jellemzi, hogy jól kijön másokkal. Gyengéd és belátó, irgalommal és áldásokkal teljes, nem forró az egyik napon és hűvös a következőn, nem kétarcú. Csak akkor tudtok egészséges és erős közösséget kialakítani, amely megáll Isten előtt, és élvezi a következményeket, ha felvállaljátok annak a nehéz munkáját, hogy kijöttök egymással, és egymás iránt tiszteletet és megbecsülést tanúsítotok.” (17-18. vers TM). Jegyezd meg, hogy kemény munkába kerülhet az, hogy másokkal kijöjj!
Ha tehát legközelebb valami felhúz, kérdezd meg magadtól: „Mit próbál ezzel elérni az ellenség? Mi lesz a következménye annak, ha megadom magam ezeknek az érzelmeknek?” Ha felidegesíted magad, akkor elveszted az örömödet, és ha elveszted az örömödet, akkor elveszted az erődet, mert „…az Úrnak öröme a ti erősségetek” (Nehémiás 8:10 Károli). imTehát ma imádkozz, gyakorolj önuralmat, és őrizd meg a békességed! (Mai ige)

...még egy vers ami sokszor fülembe cseng...

VIVÓDÁS

Nekem még mindig fáj ha bántanak
A rágalom mélyen hussomba éget,
sajog sokáig,hogyha sértenek.
Szivemre veszek sok kis semiséget...

Nehéz nem ütni vissza,hogyha ütnek,
s hallgatni némán,mint szid a gonosz
Nehéz köszönni annak ki sárral
megdob,becsületemben megoroz.

volna megtanulnom már végre,
Hogy ugy kell türnöm,bár keresztre vonnak,
Mint Krisztus
hordott minden szenvedést.
S hogy éljek megkell halnom önmagamnak...

Nekem szeretnem kell,ha lázadón is.
Virágot szórnom,békét intenem,
Annak ki hirem csufossan gyalázza,
...Sok ez nekem,
-
SEGITS RÁ ISTENEM!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése