2010. január 25., hétfő

Légy hálás a munkádért!



Amit tesztek , jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy mint embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget: az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát."

A vasárnapiikolásokkal tanultuk nem rég ezt az aranymondást,(örültem mikor a Kiss Jutka blogján megláttam mottóként) Valahányszor panaszkodni lett volna kedvem a munkahelyi probblémák miatt azóta mindig eszembe jutott!Ma reggel olvasva a mai igét megakartam osztani veletek is.
„Mindenért hálát adjatok…” (1Thesszalonika 5:18)
Olyan könnyű a jelenlegi beosztásod miatt panaszkodni, legyen az éjszakás műszak a szupermarket pénztárában, vagy vezérigazgatói állás egy nagyvállalatnál, anélkül, hogy értékelnéd azt, ahogy odáig jutottál. Hol lennénk olyan anyák nélkül, akik mosást vállaltak, hogy a gyermekeik zongoraórákra járhassanak, vagy olyan apák nélkül, akik másodállásban dolgoztak, hogy gyermekeik különórákat vehessenek? Mielőtt tovább mennél, állj meg, és adj hálát mindazért, amivel mások hozzájárultak az életed alakulásához!

Azt mondod: „De mostanában nem is alakulnak valami jól a dolgaim”. Lehet, de amikor Józsefet eladták a testvérei rabszolgának, akkor elképzelni sem tudta volna, hogy Isten a testvérei rossz szándékát a visszájára fordítja, és őt kormányzóvá teszi, hogy megmentse a népet. A Biblia egyik történetet a másik után jegyzi fel, ahol a nehézségek előrejutáshoz, és a veszteségek nyereséghez vezettek. Egy mesteri terv van kibontakozóban az életedben. Légy bölcs, vidd magaddal a leckéket, amiket már megtanultál, az Isten által neked szánt jövőbe! Ha jönnek a bajok, vigasztaljon a tudat, hogy Isten irányítja a dolgokat. Lehet, hogy a gonosz szítja a tüzet, amiben most vagy, de abban biztos lehetsz, hogy Isten keze ott van a termosztáton!

Jób története arra tanít, hogy a gonosznak engedélyt kell kapnia ahhoz, hogy megtámadhasson minket. Ha pedig Isten megengedte a támadást, biztos, hogy győzelmet tervezett számunkra. Nem engedne minket olyan csatába, amiben nem tudnánk győzni! Isten olyan gondosan válogatott embereket keres, akiket nehéz helyzetekbe küldhet, hogy Ő megdicsőüljön. Ő mindent „javunkra munkál” (ld. Róma 8:28), tehát ne rémülj meg! Csak tartsd nyitva a szemed, és figyeld, mire készül Isten!

1 megjegyzés:

  1. Ugy van ,engem is gyakran buzdit Jozsef peldaja amikor ugy tunik hogy igazsagtalansagot szenvedek el!Koszonom ertekelesed nalam!Termeszetes hogy csatlakozhatsz,s meg is tetted mikor rendszeres olvasomma lettel.

    VálaszTörlés