2010. augusztus 20., péntek

Élj vidáman


“Ha segíteni már nincs mód a bajon,

Adj túl minden keserves sóhajon.

Ki azon jajgat, ami megesett,

A régi bajhoz újat keresett.”
(William Shakespeare)

Gyakran szociálisan arra vagyunk kondicionálva, hogy az élet negatív oldalát lássuk. Ha van tíz dolog, ami jól működik, és egy, ami nem, akkor csak arra figyelünk, ami rosszul működik. Ha fiacskánk a húszpontos matekteszten tizenegy pontot ér el, akkor nem a tizenegy pontra koncentrálunk, hanem a kilencre, ami nem sikerült neki. Ha fáj a fejünk, akkor nem azt mondjuk: “A mellkasom, a hasam, a lábam és a karom nem fáj!”, hanem azt: “Úgy fáj a fejem!” Az inggallérunkon lévő rúzsfolt miatt aggódunk, ahelyett, hogy annak örvendenénk, hogy az ingünk kilencven százaléka milyen tiszta! Túl sok ember gondolja azt, hogy realistának és racionálisnak lenni egyet jelent a hibákra való koncentrálással!” (Andrew Matthews – Élj Vidáman)



“Néha olyan körülményekbe képzeljük magunkat, amilyent az isteni gondviselés egyáltalán nem szabott ránk; félünk ezernyi szenvedéstől, amelyek közül soha egyetlen egyet sem kell átélnünk.” (C.H. Spurgeon

“A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.” (Elbert Hubbard)

Ha nem kapod meg, amit akarsz, szenvedsz; ha megkapod, amit nem akarsz, szenvedsz; sőt ha pontosan azt kapod meg , amit akarsz, akkor is szenvedsz, mert nem tarthatod meg örökké.” (Dan Millman)
KELLEMES HÉTVÉGÉT ÉS ÁLDOTT VASÁRNAPOT KIVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!!!

3 megjegyzés:

  1. Koszi a bejegyzest. Nagyon igaz. Nektek is aldott hetveget.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon elgondolkodtató idézetek, főleg a Andrew Matthews által írt gondolat fogott meg a legjobban.
    Viszont kívánok egy áldott és szeretet teljes hétvégét:)

    VálaszTörlés