2010. január 29., péntek

Megközelíthető vagy? (2)

A MINTA
Mindig mosolyog és szeretve szolgál,
tekintetében távol fény ragyog.
lényéből már a menny nyugalma árad.
El sose fárad.

Megsérteni semmivel nem lehet,
hisz nincsen benne kit megsérteni,
nincs énje.
Földhöz nem köti már semmi.
Kész hazamenni.

Nincsen neve. Krisztus nevében él.
Krisztus kezének csendes eszköze.
Krisztus lényének visszasugárzása:
Hűséges mása.

Ím, itt a minta.
Áldó két kezed,én Mesterem,
vezesse hát a vésőt!
Fájjon, ha fáj, én kegyelmedet zengem.
Készíts el engem!

KELLEMES HÉTVÉGÉT! ÁLDÁSOKBAN GAZDAG VASÁRNAPOT KIVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!!!!

2010. január 28., csütörtök

Megközelíthető vagy? (1)


Ez a tanitás nagyon nekem szólt ...mintha minden,mindenki ellenem lett volna:a munkahely, a munkatársak...
Helyretett a mai ige kellenek az ilyen csiszolások még mindig nagyon érzékeny vagyok,bizonyos dolgokat jobb ha elengedek a fülem mellett...kell a felülről jövő bölcsesség...
Bemásolom a tanitást...talán másnak is szüksége van rá.
„A Lélek gyümölcse pedig: … szívesség, jóság, hűség, szelídség…” (Galata 5:22-23)
Dr. John Maxwell írja: „Előbb vagy utóbb az ember, ha bölcs, rájön, hogy az élet jó és rossz napok, győzelem és vereség, adás és elfogadás keveréke. Megtanulja, hogy nem kifizetődő túl érzékeny lelkűnek lenni, és bizonyos dolgokat el kell engednie a füle mellett. Megtanulja, hogy általában az húzza a rövidebbet, aki kijön a sodrából, hogy időnként mindenkinek lehet rossz napja, és hogy nem kell a másik ember zsémbelését túl komolyan venni. Megtanulja, hogy a kötekedés sodor a legkönnyebben bajba, hogy úgy lehet a leggyorsabban népszerűtlenné válni, ha másokról pletykálunk, hogy a felelősség áthárítása mindig visszaüt, mint a bumeráng, és hogy nem számít, kié az érdem, csak a munka legyen elvégezve. Megtanulja, hogy a többiek legalább annyira ambíciózusak, mint ő, hogy legalább olyan jó eszűek, vagy még okosabbak, és hogy nem az ész, hanem a kemény munka a siker titka. Megtanulja, hogy senki sem juthat el egyedül az első bázisra [baseball], hogy csak együttes erőfeszítéssel lehet a jobb dolgok felé haladni. Röviden: felismeri, hogy a ’boldogulás művészete’ 98%-ban a mások felé tanúsított viselkedésén múlik.”

Na és mi a helyzet veled? Jézus azt mondta: „Vigyázzatok tehát, hogyan hallgatjátok!” (Lukács 8:18). Legutóbb mikor hozott neked valaki olyan hírt, amit nem akartál hallani? Vagy mikor volt olyan, hogy valaki nagyon nem értett veled egyet? Vagy mikor kerültél összeütközésbe valakivel? Ha már rég volt, akkor talán nem vagy eléggé megközelíthető ember. Nem adhatunk másoknak nagyobb ajándékot, mint ha azt éreztetjük, hogy velünk természetesen viselkedhetnek. Csak még egy vers...

FÉNY AZ ÉJSTAKÁBAN Füle Lajos

Idegenül és meg nem értve
maradni hátul,állni félre...
Lenézve vagy tán meg se látva,
JÉZUSRA várni uj csodákra.
Hinni szerényen,hogy tud adni,
kár és szemét közt nem kutatni,
s meggazdagodva megköszönni,
hogy jobb az égi mint a földi,
mit Tőlle vettünk adni,adni,
magunkat folyton megtagadni.
Bolonddá lenni érte bátran
s dicsérni ŐT a pusztaságban.
A büneinket mind letenni,
keresztet hordva énekelni.
Minden gondunkat ŐRÁ VETNI...
Igy kellett volna ŐT követni!

De jajj világgal cimborállunk,
a bünök utján meg-megállunk,
Nem sért kacaj és szó se vádol,
mert nem beszélünk már csodákról.
Kár és szemét közt jár a lábunk,
sok égi kincsre nem találunk.
S hiába gyül a földi kincsünk
ha nincs erőnk,hogy föltekintsünk.
De néha...éjszakánkba fény gyul,
ernyed a test,remeg bénul,
szivünkben felzokog a Lélek
ÉS FELSZAKAD MINDEN ZSILIPJE
A GOLGOTÁN A DRÁGA VÉRNEK...


2010. január 27., szerda

Fejlessz ki hálás szívet!

„Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám.” (Zsoltárok 34:2)
Dávid azt mondta: „Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám”. A hálás szívnek életmódunkká kellene válnia. Tudtad-e, hogy megmentheti az életedet? Amikor Jónás nem engedelmeskedett Istennek, és végül egy nagy hal gyomrában végezte, ezt mondta Istennek: „…én hálaéneket zengve áldozok neked…” (Jónás 2:10). Amikor ezt tette, Isten parancsot adott a halnak, és az kiköpte Jónást a szárazföldre. Amikor gödörben vagy, és a pokol elszabadul körülötted, akkor kell felemelned a hangod dicsőítésre. Semmi sem mutatja úgy a bizalmadat, mint az, ha hálát adsz Istennek, amikor krízis nyomaszt. A hálás szív két dolgot munkál:

1) Építi a hitedet. Azért tudunk „hitben járni és nem látásban” (2Korinthus 5:7), mert tudjuk, hogy a körülményeinktől függetlenül Isten a javunkat munkálja (Róma 8:28). Dávid azt mondta: „… magasztaljátok velem az Urat…” (Zsoltárok 34:3). Magasztalni valamit azt jelenti, hogy nagyobbá tesszük azt. Ha a problémáid helyett Istenre összpontosítasz, akkor Isten nagyobb lesz, a probléma pedig kisebb. Továbbá „a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által” (Róma 10:17). Ha Isten ígéreteit hallod a saját szádból, az hitet ébreszt a szívedben. Tehát kezdj el beszélni!

2) Helyreállítja az életet. Lázár feltámasztása előtt Jézus felnézett az égre, és ezt mondta: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz…” (János 11:41-42). Valami csodálatos történik akkor, ha elkezdesz hálát adni Istennek azért, hogy megment, védelmez és gondoskodik rólad. A hited szárnyalni kezd. Önbizalmat nyersz ahhoz, hogy parancsolj azoknak a dolgoknak, amelyeket az életedben halottnak hittél, hogy életre keljenek. Fejlessz ki tehát magadban hálás szívet!
A MINDEN, AZ MINDEN! Turmezei Erzsébet

"Minden gondotokat őreá vessétek" 1 Pét 5,7.
"Minden lehetséges a hívőnek" Mk 9,23
"Mindenre van erőm a Krisztusban" Fil 3,20
"Mindenért hálát adjatok" Ef 5,20

Minden gondomat rád vethetem.
Nem csak az apró-cseprő gondokat,
a nagyobbakat is.
Nem csak a nagyokat, nehezeket,
a legkisebbeket is!
Mert a minden, az minden!

És minden lehetséges, ha hiszek.
Lehetetlen, megoldhatatlan,
Elérhetetlen nincsen!
Mert a minden, az minden!

És Tebenned mindenre van erőm.
Mindenre, sokra, kevésre,
szűkölködésre és bővölködésre...
Testvérek terhét vállamra vennem,
Teeléd vinnem!
Mert a minden, az minden!

S mindenért hálát adhatok.
Derűs napok, borús napok,
Örömök, szenvedések...
Mindet azért adod,
Hogy cél felé segítsen.
Mindenért hálaéneket mondhatok.
Mert a minden, az minden!

2010. január 25., hétfő

Légy hálás a munkádért!



Amit tesztek , jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy mint embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget: az Úr Krisztusnak szolgáljatok tehát."

A vasárnapiikolásokkal tanultuk nem rég ezt az aranymondást,(örültem mikor a Kiss Jutka blogján megláttam mottóként) Valahányszor panaszkodni lett volna kedvem a munkahelyi probblémák miatt azóta mindig eszembe jutott!Ma reggel olvasva a mai igét megakartam osztani veletek is.
„Mindenért hálát adjatok…” (1Thesszalonika 5:18)
Olyan könnyű a jelenlegi beosztásod miatt panaszkodni, legyen az éjszakás műszak a szupermarket pénztárában, vagy vezérigazgatói állás egy nagyvállalatnál, anélkül, hogy értékelnéd azt, ahogy odáig jutottál. Hol lennénk olyan anyák nélkül, akik mosást vállaltak, hogy a gyermekeik zongoraórákra járhassanak, vagy olyan apák nélkül, akik másodállásban dolgoztak, hogy gyermekeik különórákat vehessenek? Mielőtt tovább mennél, állj meg, és adj hálát mindazért, amivel mások hozzájárultak az életed alakulásához!

Azt mondod: „De mostanában nem is alakulnak valami jól a dolgaim”. Lehet, de amikor Józsefet eladták a testvérei rabszolgának, akkor elképzelni sem tudta volna, hogy Isten a testvérei rossz szándékát a visszájára fordítja, és őt kormányzóvá teszi, hogy megmentse a népet. A Biblia egyik történetet a másik után jegyzi fel, ahol a nehézségek előrejutáshoz, és a veszteségek nyereséghez vezettek. Egy mesteri terv van kibontakozóban az életedben. Légy bölcs, vidd magaddal a leckéket, amiket már megtanultál, az Isten által neked szánt jövőbe! Ha jönnek a bajok, vigasztaljon a tudat, hogy Isten irányítja a dolgokat. Lehet, hogy a gonosz szítja a tüzet, amiben most vagy, de abban biztos lehetsz, hogy Isten keze ott van a termosztáton!

Jób története arra tanít, hogy a gonosznak engedélyt kell kapnia ahhoz, hogy megtámadhasson minket. Ha pedig Isten megengedte a támadást, biztos, hogy győzelmet tervezett számunkra. Nem engedne minket olyan csatába, amiben nem tudnánk győzni! Isten olyan gondosan válogatott embereket keres, akiket nehéz helyzetekbe küldhet, hogy Ő megdicsőüljön. Ő mindent „javunkra munkál” (ld. Róma 8:28), tehát ne rémülj meg! Csak tartsd nyitva a szemed, és figyeld, mire készül Isten!

2010. január 22., péntek

Ki tartozik az életedhez?


„…ahová te mégy, odamegyek…” (Ruth 1:16)
Ruth azt mondta Naominak: „Ahová te mégy, oda megyek”. Bárhol töltheted az életed, bárkivel és bármilyen tevékenységgel, aztán egyszer csak találkozol valakivel, és azt érzed, hogy valami összeköt titeket. Ez az, ami rávette Elizeust, hogy felhagyjon a földműveléssel, és kövesse Illést, a különc prófétát; ezért volt annyit Timóteus Pállal, egy olyan öregemberrel, akire kivégzés várt. Valahogy ösztönösen érzed:: „Nem teljesülhet be a sorsom nélküled”. „Visszatekintve rájössz, hogy ha nem találkoztál volna azzal a bizonyos személlyel, vagy nem vetted volna fel akkor a telefont, vagy nem olvastad volna el azt az e-mailt, akkor most nem lennél itt. (mai ige)
Olvasva a mai igét visszaemlékeztem,hogyis volt mikor én is találkoztam férjemmel. 30éve lesz nem sokára ,hogy nekünk is ez állt a menyegzői meghivónkon.
Azóta hozzá tartozik életem,összeköt bennünket a szeretet.HÁLA AZ EGYÜTT TÖLTÖTT ÉVEKÉRT az áldásokért és jutalmakért!!!


2010. január 20., szerda

Légy hálás az áldásokért!

...Az az igazság, hogy lehetsz úgy áldott, hogy nem is tudsz róla. Csak visszanézve jössz rá, hogy amid van, az sokkal fontosabb, mint mindaz, ami nincs meg neked. Amikor Naomi elveszítette, amit legjobban szeretett, ahhoz képest még az éhínség is jelentéktelennek tűnt. Mondtad már valaha: „Akkor leszek boldog, ha..?” Nem, a boldogságot nem az adja, ha megkapjuk, amit akarunk, hanem az, ha értékeljük azt, amit Isten megadott. Ahelyett, hogy azon nyafognál és panaszkodnál, hogy mi jutott neked az életedben, állj meg, és kérdezd meg magadtól: „Mit fogadnék el cserébe azért, amim van?” Ha nem tudod a választ, kezdd el számba venni az áldásaidat, és adj hálát Istennek értük!
Ezt a tanitást a Mai igéből másoltam át ,elgondolkoztam...számba vettem az áldásokat és rájöttem,hogy nem vagyok elégé hálás ,de szeretnék az lenni .Hiszem ,hogy az UR megsegit.
LÉGY TE IS HÁLÁS AZ ÁLDÁSOKÉRT!!!!!

2010. január 19., kedd

Élj teljes életet!

„…én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” (János 10:10)
Ahhoz, hogy teljes életet élj, három dolog szükséges:
1) Egy jó mentor. Pál azt írja: „Legyetek követőim, testvéreim!” (Filippi 3:17).
2) Ami csak tőled telik
3) Egy kis plusz.
Mind szeretnünk bőségben élni,és ez tulajdonképpen tőlünk is függ!
Megteszem-e mindazt ami tőllem telik és még egy kis pluszt is?
Mikor is mondhatjuk el ,hogy bőségben élünk?...mert nagy nyereség az istenfélelem megelégedéssel.
Túrmezei Erzsébet:A harmadik

Valamit kérnek tőled.
Megtenni nem kötelesség.
Mást mond a jog,
mást súg az ész.
Valami mégis azt kívánja
Nézd, tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.
Messzire mentél.
Fáradt vagy. Léptél százat.
Valakiért mégegyet kellene.
De tested, véred lázad.
Majd máskor! - nyugtat meg az ész.
És a jog józanságra int.
De egy szelíd hang azt súgja megint:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet.
Valakin segíthetnél.
Joga nincs hozzá. Nem érdemli meg.
Tán összetörte a szíved.
Az ész is azt súgja: Minek?
De Krisztus nyomorog benne.
És a szelíd hang halkan újra kérlel:
Tedd meg, ha teheted!
Mindig arra a harmadikra hallgass,
mert az a szeretet!
Ó, ha a harmadik
egyszer első lehetne,
és diktálhatna, vonhatna, vihetne!
Lehet, elégnél hamar.
Valóban esztelenség volna.
De a szíved békességről dalolna,
s míg elveszítenéd,
bizony megtalálnád az életet!
Bízd rá magad arra a harmadikra!
Mert az a szeretet .

2010. január 14., csütörtök

Képek

Tünde és Márk.
Willy Olgi és Márk.

Márk is örül velünk.
Megkaptam Olgitól a képeket amelyek újévben készültek.,mikor náluk voltunk.
MÁRK már belépett az ötödik hónapba. Hála az ÚRNAK szépen fejlödik.

2010. január 13., szerda

Harc az önzés ellen.

Mai ige...ujbol,figyelmeztet:szereteinket reszesiteni elonyben nem is olyan nehez de a munkatarsadat aki nap mint nap kihasznalja ezt nem konyu"sok ez nekem,sgit ra ISTENEM"„Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét!” (1Korinthus 10:24)
"...legyünk őszinték: ezt nagyon nehéz tenni, és könnyű elfelejteni, mert az önzés ellen naponta fel kell vennünk a harcot.Amikor elkezdünk csatát nyerni az önzés ellen és szeretetben járni, arra felfigyelnek mások. Sohasem nyerhetjük meg a világot, ha olyanok vagyunk, mint ők. Íme tehát egy kérdés, amelyre válaszolnod kell: A szeretteid közül hányan ismerhetnék meg Jézust, ha te őszinte szeretetet mutatnál feléjük közömbösség, ítélkezés vagy elutasítás helyett? Itt az ideje, hogy kiderítsd! "Segitsen bunnunket az UR,hogy megnyerjuk naponkenti csatainkat!!!!
TÉGY ENGEM BÉKÉD ESZKÖZÉVÉ
Assisi Szent Ferenc

Uram,
tégy a béke eszközévé,
hogy szeretetet vigyek oda,
ahol gyűlölet van,
hogy megbocsássak,
ahol bűn van,
hogy egyesítsek,
ahol széthúzás van,
hogy igazságot hozzak,
ahol tévedés van,
hogy hitet vigyek,
ahol sötétség van,
hogy örömet vigyek oda,
ahol szenvedés van.

Nem azért, hogy vigasztalódjam,
hanem, hogy vigasztaljak;
nem azért, hogy megértsenek,
hanem, hogy megértsek,
nem azért, hogy szeressenek,
hanem, hogy szeressek;

csak ez a fontos,
mert amikor adunk - kapunk,
amikor megbocsátunk - bocsánatot nyerünk,
amikor meghalunk - új életre kelünk.
LEGYUNK MIND A BEKE ESZKOZZEI!!!!

2010. január 11., hétfő

MAI IGE

"Használd azt, amit Isten neked adott! (1)
„…kinek-kinek képessége szerint…” (Máté 25:15
Mindennek, amit Isten neked adott, meg kell sokszorozódnia.
Észrevetted, hogy azok, akik nagylelkűen töltenek mások életébe, folyamatosan utántöltődnek, míg azok, akik félnek attól, hogy megváljanak valamitől, végül elvesztik, vagy nem tudják élvezni azt? „…Aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat” (2Korinthus 9:6). Kérdezd csak meg akármelyik földművest: az aratás akkor kezdődik, amikor a vetőmagot kihozod a csűrből, és beleveted a földbe. Így Istennek van valamilye, amivel dolgozhat. Ezért a mai ige számodra az, hogy használd azt, amit Isten neked adott! "
Nagyon sokat mondott nekem e tanitas van ,hogy azert nem merek tenni valamit valamit mert alkalmatlannak latom magam,keves az ami nekem van ,de ha az Ur kezebe teszem az Ur megsokszorozza .
Szorozd meg!

Megoldhatatlan feladatom felett
Virrasztok. Hiányzik a felelet.
„Jöjj, Mesterem, nézd, nem bírok vele.
Csak könnyeimmel öntözöm tele.
Ha éhezők könyörgő szája kér,
Aszott kéz nyúl betevő falatér’
S a lelkem olyan kifosztott, szegény:
Magam is éhes, hogy’ segítsek én?
Elfogy a hit és elfogy az erő.
A kevesemmel hogy’ álljak elő?
A keveset ezreknek osztani,
Hogy mindenkinek jusson valami…
Jusson valami és jusson elég…
Mester, lehet?! – „Hát szorozd meg elébb!
A szorzó az Én két kezem legyen!
Emlékezzél csak! Azon a hegyen…
Az ezrek… az öt árpakenyér…
S te búslakodnál a kevesedér’?
Szorozz! – Enyém az éhező sereg!
Szorozz! – Én mindig megsegítelek!
Szorozz! – Az Én szolgám szegény legyen,
S ha adni kell, mindig Tőlem vegyen
Szorozz!” Szorzok, és hajnalfényben ég
A diadalmas eredmény: Elég!

2010. január 6., szerda

JÓKÍVÁNSÁG

Uj ev kezdeten sok jo kivansag hangzik el...
Hadd fejezzem ki en is jo kivansagaimat most egy verset idezve ...mindenki fele...
JÓKÍVÁNSÁG
Békét, csendet, mely elűz vihart,
Szent erőt, mely próba közt kitart,
Érző szívet, mely enyhít nyomort,
S mély alázattal porig hajolt,
Örömöt, mely nap sugaraként
Tud gondfelhők között is szórni fényt,
Bátorságot, mely meg nem remeg,
S kész odaadni kincset, életet,
Szívet, mely a bünőst szereti,
Gyengeséget, vétket elfedni,
És hitet , mely mint a sasmadár
Fölfelé tart és az égbe száll,
Melynek nincs nehéz, nincs nem lehet….
Ezt kívánom! S kell-e több neked?
Jézus Krisztusban mindezt megtalálod,
Beteljesíti ezt a kívánságot.
Nyomába lépsz, boldogan követed,
S hálaének lesz az életed.
KIVANOM ,HOGY IGY LEGYEN ELETEDBEN CSALADOD ELETEBEN!!!!
Nagyon aldottak az imaheti alkalmaink .Vendegeink is voltak a kemeri testverrek,meg varunk masokat is hiszuk ,hogy kuld az UR ! Nagyon jok az imatemak is.
Legyen valoban Istennek tetszo:imadatunk,utunk,hitunk ezek voltak imatemaink eddig ma este pedig adakozasunk! "A megvaltottember uj termeszetu,ami adakozasaban is megnyilvanul.Isten gyermekeinek emberszereto jelleme jobban kidomborul a gazdasagi krizis idejen"ideztem az imaheti programbol.
Aldott hetet mindenkinek!!

2010. január 4., hétfő

BOLDOG ÚJ ÉVET!!!!!

KEGYELEMBEN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!!!!!!Rég nem irtam.Sokat mesélhetnék az ünnepekröl,csak pár mondatban megpróbalom üsszefoglalni,hogy telt,merre jártunk.A karacsonyt Bályokon töltöttük,a családban az imaházban.Karácsonyeste ellátogattunk Krasznára megénekeltük szüleimet.Hála az Urnak jól vannak! Pár órat együtt örülhettünk,énekelgettünk, sőt meg a krasznai fuvóst is meghalgathattuk csak ugy a szülői ház udvaráról.Hála az Urnak mindenért!!!
Krasznárol Zilarra mentünk Kláriékhoz Elekesékhez,jó volt eeggyütt:örülni ,énekelni,vacsorázni!!!
Klári nagyon ügyes szakécsnő.Az Ur adjon neki erőt a további szolgalátokra!!!Hajnalra érkeztünk haza .Az ünnepen együtt lehettünk az UR házában vendégekkel,sok áldásban volt részünk.
A szilvesztert és az új évet Olgiéknál töltöttük a családban és az imáhazban .Orülhettünk és játszhattunk az unokánkkal nagyon szépen növekszik hála az Urnak érte és a többiekért is !!!
Szombaton jöttünk haza este és vasárnap ujból eggyütt lehettünk az Ur házában a Bályok-i testverekkel megkezdhettük imahetünket:"LEGYÜNK ISTENNEK TETSZŐK"mindenben segitsen az Ur minden imádkozót ,hogy igy legyen!!!!

Isten kezében

Út áll előtted erőd felett:
ne feledd a szerető kezet,
mely eddig is hordozott
és kézben tartja a holnapod.
Miért aggódna félő szíved?
Legyen Nagy Istenbe vetett hited!
KIVANOK KITARTAST, HITET, EROT , GYOZEDLMET AZ URRAL EZ EVBEN IS MINDENKINEK!!!!!!